You are currently viewing Hop în trenul sănătății cu Humulus lupulus *hameiul*

Hop în trenul sănătății cu Humulus lupulus *hameiul*

Hameiul (Humulus Lupulus) – in acest articol vă prezentăm proprietațile hameiului si beneficiile medicinale ale plantei.

Extract si Conuri de Hamei sunt adăugate in alimentația albinelor pentru a produce RelaxMel si LadyMel Noapte

Hameiul a fost folosit de-a lungul istoriei ca o modalitate obișnuită de conservare a berii, oferindu-i aromă.

Proprietatile-hameiului - Rovitality

De fapt, berea a fost produsă inițial fără adăugarea de hamei, dar sa observat că în timpul lunilor de vară, berea fară hamei nu a durat atâta timp cât cea cu hamei din cauza contaminării bacteriene.

Hameiul este bogat în flavanoizi, Xanthohumol (XN humulona şi lupulona) fiind unul dintre cele mai abundente.

Activitatea antioxidantă a polifenolului este mai mare decât polifenolii din ceaiul verde (la aceleași concentrații).

De asemenea, are și alți compuși importanți în acesta adică mirien și cariofilină

Preparatele pe bază de hamei vizează o mare diversitate de afecţiuni, având efecte neurosedative, somnifere, calmante la nivelul sistemului nervos, antibacteriene, antiseptice, antivomitive, vermifuge, antitusive, hipotensive, diuretice, tonic-amare, vitaminizante, antiscorbutice, relaxante, aromatizante, mineralizante şi fortifiante.

Beneficiile hameiului

1. Protejează creierul Prin creșterea numărului de NRF2, NQO1 și HO1, XN poate ajuta foarte mult cu neuroinflația și îmbătrânirea creierului. 

De asemenea, ajută la neuroinflamarea prin capacitatea sa de a se lega de receptorii GABA-A și de a stabiliza nivelurile de calciu din creier. 

Acesta poate reduce nivelurile de glutamat în hipocampus. Xanthohumolul poate ajuta la boala Alzheimer , prin inhibarea enzimei de scindare APP 1 a beta-situsului (BACE1, proteina care creează placa beta-amiloidă toxică) prin creșterea neurotransmițătorului Acetylcholine (ACh) în creier prin inhibarea acetilcholinesterazei (ACh) , XN poate ajuta, de asemenea îmbunătățirea comportamentului după accident vascular cerebral prin reducerea inflamației și îmbunătățirea hipoxiei (cum ar fi creșterea HIF-1alpha).  XN poate induce și creșterea neuronilor (neurogenesis) și poate crește factorul de creștere a nervilor (NGF).  XN poate ajuta cu cogniția prin scăderea nivelului de palmitate plasmatică în creier. 

2. Reduce anxietatea Independent de activitatea GABA, XN poate îmbunătăți anxietatea prin inhibarea decarboxilazei acidului glutamic (GAD).  De exemplu, într-un studiu clinic pilot de 4 săptămâni, suplimentele de hamei au reușit să reducă depresia ușoară, simptomele de anxietate și de stres.

3. Ajutor impotriva insomniei si sporește ritmul circadian.Proprietatile hameiului | Rovitality

Prin activarea receptorilor de melatonină, hameiul poate scădea temperatura corpului, ajutând la îmbunătățirea somnului.

4. Previne obezitatea.

Xanthohumolul poate împiedica adipogeneza (Producerea de grăsimi în organism) și, prin urmare, poate fi utilizată pentru prevenirea obezității.

 5.Combate diabetul.

Xanthohumolul îmbunătățește metabolizarea glucozei și absorbția glucozei în celule.

De exemplu, la șoarecii obezi suplimentele de xanthohumol în doze mari pot reduce greutatea și pot crește metabolismul glucozei.

6. Îmbunătățește sistemul vascular.

Nivelurile mai ridicate ale colesterolului HDL sunt asociate cu riscuri mai scăzute de boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza

7.Îmbunătățește funcția renală.

Flavonolii din hamei pot ajuta la hiperuricemie și guta, deoarece pot reduce nivelurile de acid uric.

8.Îmbunătățește pielea Prin reducerea inflamației, hameiul poate îmbunătăți:  Acneea,  Dermatita de contact,  Eczema ,Îmbătrânirea pielii, Infecții cutanate,  Structura pielii (colageni, elastină și fibriline)   Protecția solară,    Rănirea rănilor, Acidul hialuronic (HA, găsit în hamei) promovează sinteza colagenului, repară / hidratează țesuturile și previne formarea ridurilor.

9.Fapte pe tiroidă. 

Xanthohumolul poate stimula absorbția de iodură în celulele tiroidiene.

De-a lungul timpului, numeroase cercetari stiintifice au confirmat influenta hameiului în diferite suplimente alimentare naturale la îmbunătățirea calității somnului, in diminuarea anxietații sau a anumitor simptome specifice perioadei post-menopauză. Mai mult, chiar unul dintre studiile realizate in Romania, sub egida Centrului de Studii, a reconfirmat puterea antioxidantă a hameiului, benefica pentru organism”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Planta este folosită în urmatoarele produse pe care le gasiti la noi in magazin: RelaxMel si LadyMel Noapte

Lasă un răspuns