You are currently viewing Beneficiile surprinzătoare a Socului (Sambucus nigra)
beneficiile socului si frunzelor

Beneficiile surprinzătoare a Socului (Sambucus nigra)

Beneficiile importante pentru sănătate ale frunzelor si fructelor de soc includ in capacitatea lor de a ameliora alergiile, de a stimula sistemul imunitar, de a proteja împotriva bacteriilor și a infecțiilor, de a reduce nivelul de zahăr din sânge, de a ajuta la scăderea în greutate, de a diminua procesul digestiv și de a încetini răspândirea cancerului.

Extract din frunze si fructe de SOC sunt adăugate in alimentația albinelor pentru a produce LaryngoMel , BronchoMel , ClearMel si DefenceMel

Potrivit USDA National Nutrient Database, Fructele de SOC sunt incărcate cu substanțe nutritive, inclusiv minerale precum fier, potasiu, fosfor si cupru, precum si vitamine, cum ar fi vitamina A, B si C, precum si proteine ​​si fibre dietetice.
Fructele de SOC au multe beneficii pentru sănătate. Să ne uităm la unele dintre ele în detaliu:

Ajutor în digestie – Dr. Paulo D Picon și echipa sa de cercetători au publicat un raport în BMC (Medicina alternativă), care a afirmat că, deși majoritatea fructelor și legumelor ne ajută să atingem obiectivele fibrelor pentru întreaga zi, câteva fructe se pot lăuda cu mai mult de 40% fibră într-o singură porție. Socul este îmbelșugat cu fibre dietetice care pot ajuta la eliminarea constipației, la reducerea excesului de gaz și, în general, la creșterea stării de sănătate a sistemului gastrointestinal. Fibrele pot, de asemenea, ajuta la creșterea eficienței absorbției nutrienților în intestin, astfel încât să obțineți mai multe beneficii din alimentele dvs.!

Îmbunătățirea sănătății inimii – Un studiu publicat privind fitoterapia a arătat că nivelurile ridicate de fibre din SOC ajută la eliminarea excesului de colesterol din sistem și fac loc  colesterolului HDL (bun) pe care organismul are nevoie. Acest lucru poate ajuta la eliminarea șanselor de a dezvolta ateroscleroza și alte probleme cardiovasculare. În plus, sa constatat că o dietă bogată în flavonoide precum antocianurile reduce riscul de boli de inimă. Nivelul ridicat de potasiu din SOC protejează, de asemenea, inima prin relaxarea tensiunii vaselor de sânge și a arterelor. Ca vasodilatator, potasiul poate reduce semnificativ tensiunea arterială și vă poate menține inima sănătoasă!

Beneficiile fructelor de soc

Îmbunătățirea sistemului respirator 

Când vine vorba de tratarea unei dureri în gât, a tusei, a unei răceli, a bronșitei sau a oricărei alte probleme care afectează sistemul respirator, extractul din frunze si fructe de SOC poate fi cea mai bună alegere. Extractul din frunze si fructe de SOC este recomandat chiar și persoanelor cu astm. Potrivit unui studiu din Jurnalul de Cercetări Internaționale Medicale, pacienții cu gripă cărora li sa administrat o doză de extract din frunze si fructe de SOC, s-au recuperat cu 3-4 zile mai devreme decât cei cărora nu li s-au administrat aceste suplimente.

Întărirea sistemului imunitar – Extractul din frunze si fructe de soc sau chiar siropul au anumite calități antibacteriene și antiinfecțioase și este foarte frecvent utilizat pentru a îndepărta gripa în timpul anotimpului rece în care se pare că toată lumea o prinde. Mai mult, SOCUL poate proteja împotriva efectelor bolilor autoimune, chiar și atenuarea anumitor simptome și a durerii asociate cu SIDA. O lucrare din 2011 publicată în scrisorile biotehnologice din România a citat un studiu în care șobolanii cărora li s-au administrat polifenoli din SOC s-a demonstrat că ajută la apărarea imună prin creșterea numărului de celule albe in sânge(WBC).

Controlează diabetul – Ingredientele active antioxidante din SOC lucrează direct pe pancreas pentru a regla nivelul de insulină și glucoză. Acest lucru oferă fie stabilitate pentru persoanele care suferă de diabet, fie ajută non-diabetici pentru a evita dezvoltarea acestei stări teribile.

Îmbunătățește sănătatea oaselor – Componentele antioxidante și antiinflamatorii găsite în SOC pot ajuta la ameliorarea dureriilor articulare și a inflamației. Nivelurile ridicate de minerale esentiale ajuta la cresterea fortei osoase si dezvoltarea de tesuturi osoase noi. Osteoporoza este o condiție cu care se confruntă milioane de oameni în ultimii ani de viată, dar creșterea densității osoase din timp poate întârzia debutul osteoporozei considerabil.

Ingrijirea pieliiSOCUL își face apariția într-o mulțime de produse cosmetice, în primul rând pentru că bioflavonoidele din SOC pot stimula sănătatea pielii. Activitatea antioxidantă, combinată cu nivelele sale semnificative de vitamina A, face ca SOCUL să fie perfect pentru prevenirea sau reducerea ridurilor, ajutând petele de vârstă să dispară și în general, îmbunătățind strălucirea și tonul pielii.

Beneficiile socului
Pierderea în greutate – Cu un nivel ridicat de fibre dietetice, combinate cu efectele de metabolizare-accelerare a unei injecții solide de vitamine și minerale, SOCUL ajută la pierderea în greutate. Fibra vă face să vă simțiți plin, numărul scăzut de calorii nu vă afectează prea mult aportul și veți obține sute de alte beneficii pentru sănătate!

In cele din urmă dacă sunteți alergic la plantele din familia Caprifoliaceae nu este neobișnuit, deci aveți grijă să fiți la zi cu privire la alergiile alimentare înainte de a le adăuga în dieta dumneavoastră.
Cu toate acestea, în ciuda riscurilor ele sunt împachetate cu substanțe nutritive benefice, astfel încât ele au făcut parte din medicina tradițională de sute de ani.

Planta este folosită în urmatoarele produse pe care le gasiti la noi in magazin: LaryngoMel , BronchoMel , ClearMel si DefenceMel

Lasă un răspuns