You are currently viewing Mult îndrăgitul Siberian Ginseng

Mult îndrăgitul Siberian Ginseng

Părţi aeriene şi rădăcini sunt adăugate in alimentația albinelor pentru a produce LifeMel, EnergyMel, DefenceMel, PotentMel, LadyMel Zi,

Eleuthero(Ginseng-Siberian) este o plantă care a fost folosită în practicile medicinale tradiționale din China, Coreea și Rusia. Aceste traditii descriu eleuthero ca adaptogen sau substanta care normalizeaza raspunsurile corporale. Adaptogenii pot fi folosiți în special în perioadele de stres, care pot duce la modificări hormonale negative sau ale dispoziției.

În Occident, Eleuthero a fost frecvent marcat ca „Ginsengul Siberian”, cel mai probabil ca o încercare de a beneficia de popularitatea  ginsengurilor asiatici și de a încuraja comparația cu beneficiile lor adaptogenice. Cu toate acestea, Eleuthero nu este membru al familiei de plante de ginseng, care include ginsenele populare asiatice și americane. De asemenea, nu conține compuși cunoscuți sub numele de ginsenoside, care asigură multe dintre beneficiile adaptogene asociate cu ginsengul. Cu toate acestea, Eleuthero conține un set propriu de compuși unici, numiți eleuteroizi, care au beneficii adaptogene distincte bine stabilite ca un potențator de energie și un stimulator al creierului , previne imbolnavirile, otravirile si iradierea. Eleutherococcus Senticosus stimuleaza sistemul nervos central, activitatea glandelor sexuale, reduce nivelurile colesterolului si zaharului in sange, creste apetitul, imbunatateste vederea si auzul. Cercetările recente arată că aceasta face mult mai mult. Să aruncăm o privire mai atentă la această plantă puternică. Cercetările moderne au contribuit la susținerea acestor afirmații.

Ce face ca acest Ginseng Siberian „Eleuthero ” sa fie asa benefic?

Înainte ca știința să aibă forma sa modernă, vindecătorii știau din experiență cum eleuthero a sprijinit sănătatea și vindecarea. Astăzi știm că, conține substanțe fitochimice puternice cum ar fi steride, cumarine, flavonoide și polizaharide. Fiecare dintre acești compuși are un potențial de vindecare unic și atunci când sunt combinați, ele măresc disponibilitatea de oxigen la nivel celular, încurajând fluxul sanguin, răspunsul imun și efectele antioxidante care vă protejează ADN-ul.

Un puternic impuls energetic. Dacă sunteți în căutarea unei surse de energie, eleuthero poate fi luat în considerare. Într-un studiu clinic, rezistența participanților la studiu sa îmbunătățit cu 23%. Și un studiu din Suedia a arătat că ameliorat rezistența mentală și fizică în cazurile de oboseală ușoară și sentimente de slăbiciune. Alte cercetări arată că acesta reduce efectele stresului. Dar, după cum se dovedește, energia este doar o parte a beneficiilor sale. Aici sunt atribuite beneficiile suplimentare:

Îmbunătățește răspunsul sistemului imunitar. 

Protecția antioxidantă.

Îmbunătățește memoria.

Reduce iritarea.

Crește libidoul.  

Îmbunătățește claritatea mentală.

Îmbunătățește puterea de concentrare.

Întărește sistemul osos.

Încurajează un somn mai liniștit.

Nu confunda ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) cu rudele sale, ginsengul coreean (Panax ginseng) sau ginsengul american (Panax quinquefolius), care au efecte diferite.

Planta este folosită în urmatoarele produse pe care le gasiți la noi in magazin: LifeMel, EnergyMel, DefenceMel, PotentMel, LadyMelZi,

Lasă un răspuns