You are currently viewing Afinul – proprietati si beneficii

Afinul – proprietati si beneficii

Afinul (Vaccinium myrtillus) – in acest articol va prezentam proprietatile si beneficiile afinului.

Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele.Beneficiile afinului | Rovitality

Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea hemoglobinei si a concentratiei de oxigen din sange) si stimuleaza astfel, sistemul imunitar si previne aparitia infectiilor. Odata ce imunitatea dumneavoastra este puternica, veti evita raceala, febra, varicela si multe dintre bolile care se pot transmite, atat pe cale v irala, cat si bacteriana.

Extractul de afine a fost dovedit a fi un puternic antiinflamator și este utilizat în mod obișnuit pentru a trata degenerarea maculară și cataracta; îmbunătățirea nivelului zahărului din sânge (diabetul zaharat) și ușurarea simptomelor bolilor de inimă.

Starea de sănătate a ochilor – datorită afinelor bogate în flavonoide (antocianozide), afinul este adesea utilizat pentru a trata problemele oculare, inclusiv degenerescența maculară, neuropatia diabetică și cataracta, deoarece ajută la protejarea structurilor de colagen din vasele de sânge ale ochilor.. sunt atât de bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ajuta ochii si să se adapteze la schimbările de lumină, încât în timpul celui de-al II-lea război mondial piloții mâncau afine pentru a-și îmbunătăți viziunea (atât pentru zborul de zi, cât și în timpul nopții).

Extract din frunzele si fructele Afinului sunt adăugate in alimentația albinelor pentru a produce LifeMel , produs pe care il puteti găsi in categoria produselor apicole medicinale la noi in magazin.

Zahărul din sânge – în afară de flavonoide, afinele conțin de asemenea si glucochinină, pentru care sa constatat că vă scade nivelul de zahăr din sânge.

Varice – studii recente au constatat că afinul poate atenua venele varicoase, ușurând mâncărimea și durerea.

Boala cardiacă – asemănătoare cu ochii dvs, extractul de afine poate ajuta la combaterea întăririi arterelor, îmbunătățind fluxul sangvin și circulația.

Boala lui Reynaud – datorită capacității sale de a atenua umflarea și inflamația, afinul este adesea folosit în tratamentul bolii Reynaud, care cauzează amorțeală la degete, la picioare și nas (când este rece).

Circulația – asemănătoare capilarelor din ochi, afinele pot ajuta la îmbunătățirea circulației generale.

Tensiunea arterială – cum am spus că afinele sunt bogate în antioxidanți.. Ei bine, antocianina sa antioxidantă sa dovedit a reduce tensiunea arterială crescută.

Antocianina reduce frecventa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atat prin actiune directa, de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului (cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organism).

Acum, în timp ce nu sa descoperit că afinele provoacă efecte adverse cunoscute, există o mică șansă să apară deranjamente stomacale, amețeli sau dureri de cap.

În mod similar, așa cum am menționat mai înainte, deoarece extractul de afine vă poate reduce nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială, este important să discutați cu medicul înainte de a încerca, pentru a vă putea modifica nivelurile de medicamente.

În afară de asta, afinul este o sursă fantastică de nutriție care vă poate oferi un sortiment de beneficii pentru sănătate. Deci, dacă sunteți în căutarea de a vă îmbunătăți viziunea sau de a aborda acele vene varicoase enervante, atunci de ce nu da un afumat o încercare? De la un simplu boabe, puteți câștiga atât de mult …

Beneficiile-afinului-Rovitality

Arealul de raspandire:

Planta creste in Europa de Nord, Asia, America Centrală și de Sud.

Proprietățile medicinale ale plantei si beneficiile afinului:

Dezinfectant, astringent, întăritor și susținător de rinichi și ochi, în general, întărește și susține organismul.

Indicatii terapeutice:

Frunzele si fructele de afin au proprietati astringente.

Se recomanda in diabet (scade zaharul din sange), guta, enterocolita, parazitoze intestinale, infectii urinare, uremie, ca antiseptic minor si diuretic precum si in reumatism, afectiuni dermatologice, tulburari circulatorii periferice, uretrite, stomatite, eczeme, ulceratii.

Frunzele intra in compozitia ceaiului dietetic. Esenta preparată din frunze sau scoarță de copac este utilizată ca tratament local pentru ulcere și răni ale cavitatii bucale și ale gâtului.

Fructele proaspete sunt usor laxative, în timp ce fructele uscate au proprietati astringente, eficiente în tratamentul diareei.

Extractul de ceai de fructe este un tratament eficient pentru diaree la copii. Cojile de fructe conține antocianici, cu actiune de protectie vasculara si protectie a retinei.

Părți ale plantei care conțin ingrediente active: frunze şi fructe.

Planta este folosită în urmatoarele produse pe care le gasiti la noi in magazin: LifeMel

Lasă un răspuns